Bar design, idei de amenajare pentru cluburi si baruri

Data publicarii: 12-11-2009

Cred ca mai nou intalnirile urbane nu se mai petrec acasa ca si zona centrala, preferata de intalnire, ci in baruri, restaurante, cluburi. De aceea designul de bar a capatat o mare amploare si a devenit aproape un domeniu separat cu regulile si specificul lui. Fireste ca barul nu va fi amenajat ca o casa, el va trebui sa corespunda gustului comun, sa fie fidel scopului pentru care a fost creat, sa fie practic, adaptat cerintelor dar mai ales sa fie original, specatculos, interesant.

Aceste calitati vor atrage clientela fidela si vor constitui succesul barului. Mai mult decat atat fiecare bar/club are propriul sau concept o idee originala, de la care se incepe amenajarea, acest lucru se poate intampla sau nu la proiectele rezidentiale, dar la baruri este obligatoriu ca ideea originala sa nu fie imprumutata, sa fie absolut originala, pentru ca ea va atrage noi vizitatori in bar si va constitui faima si mare parte din imaginea si marketingul barului.

De la conceptul original pana la executia finala nu e decat un pas, accentul va fi pus pe concept, culoare, lumina, personalizare totala pana la cel mai mic detaliu. Totul va fi pus in slujba vizitatorului insetat de distractie, relaxare si de evadarea din cotidian. Barul nu trebuie sa fie un loc obisnuit , un spatiu neaparat familiar ci trebuie sa fie implinirea fanteziilor si dorintelor noastre, o posibilitate de a deveni supererou pentru o seara.

Am adunat o selectie de baruri/cluburi cu design deosebit, pentru cei ce au chef sa iasa in club, sau pentru cei ce vor sa isi deschida un club, mai ales pentru cei ce au un club si vor sa il renoveze, cateva idei frumoase de amenajare cateva sugestii si concepte difertie de club. Fotografiile apartin mai multor site-uri, dar mi-am propus sa realizez o serie de fotografii proprii si un mic periplu prin cluburi originale din tara sau din afara.

 detalii pe http://aura.houseline.ro/?p=1230

« toate stirile


1 2 3 4 5 6