Plăcile din piatră

Data publicarii: 02-12-2008

Fiind un material natural, piatra poate transforma radical aspectul unei încăperi, fiind ușor de asortat atât ca textură, cât și ca nuanțe. Apreciată pentru durabilitatea și frumusețea naturală, este disponibilă în diferite texturi și culori. Deși, de cele mai multe ori este folosită pentru bucătării, băi sau holuri, piatra a devenit o opțiune curajoasă și modernă pentru dormitor sau living. Designerii spun că o podea din piatră va crea ideea de spațiu. Cu alte cuvinte, dacă alegerea mobilei este corectă, camera va părea mai mare.
Cei care au case pe pământ pot opta pentru o podea din piatră la încăperea care dă în terasă, pentru a se crea continuitate. În plus, plăcile din piatră sunt o apropiere de natură, tot mai actuală în rândul designerilor de interior. La fel ca și în alte domenii, se dorește eliminarea materialelor artificiale sau prelucrate foarte mult, pentru a se folosi resursele proaspete și naturale pe care ni le dă natura. Specialiștii recomandă plăcile din piatră finisată pentru un aspect modern și elegant în încăperile de zi, mai ales la locuințele din blocuri. Pentru cei care stau la casă, se poate jongla cu diferite forme, culori și modele de plăci din piatră. Pentru terase pot fi folosite plăcile groase, neuniforme sau cele care au o textură mai, rugoasă.
Pentru a continua tematica în bucătărie, baie sau camera de zi, se poate opta pentru plăci asemănătoare, dar care sunt mai puțin aspre mai decorative. Indiferent de opțiune, designerii vă sfătuiesc să apelați la un specialist care vă poate recomanda modele, forme și texturi de plăci în funcție de tipul casei, de zona în care locuiți și, mai ales, de utilitatea casei, dacă este de vacanță sau petru traiul zilnic. În plus, cel care vă instalează plăcile din piatră trebuie să fie un bun meseriaș, să potrivească tipul de adeziv la calitatea și modelul plăcii, pentru a nu risca să se desprindă sau să creeze inflitrații. (E.H.)

 

Sursa:  Ziarul Gândul

 

« toate stirile